Een niet authentieke schrijversblok

Zittend aan mijn keukentafel wil ik weer beginnen met schrijven aan mijn Even Echt blog. Al maanden heb ik dit niet meer gedaan omdat ik mijzelf het label heb opgeplakt dat ik aan een schrijversblok lijdt. Perfectionisme is de oorzaak, en soms voel ik mij er zelfs het slachtoffer van waardoor ik volledig blokkeer, passief wordt en gewoon stop met schrijven. Want wat als ik iets verschrikkelijks schrijf? Wat als dit gelezen wordt door een toekomstige werkgever die mij hierdoor afkeurt? Het überhaupt niet gelezen wordt?

‘’Nothing will work unless you do’’ zei Maya Angelou. Een inspirerende quote die ik veel als advies meegeef aan de studenten die ik begeleid: ‘’Ga maar doen en uitproberen, van die ervaring leer je! Goed en fout bestaat niet, je doet alleen maar meer ervaring op waardoor je uiteindelijk weet wat werkt voor jou’’. Een advies wat ik mijzelf nu maar (weer) eens heb gegeven, om ‘gewoon’ maar weer te gaan schrijven. Over mijn schrijversblok en perfectionisme. Over het gewoon maar doen, om stapje voor stapje weer uiting te geven aan dat wat ik het allerliefste doe: het delen van enthousiasme, het volgen van mijn passie, inspireren, bewegen, te verdiepen en ontwikkelen. Vanuit de missie om de wereld weer een beetje echter te maken, vanuit kwetsbaarheid en kracht. Vanuit grootste dromen en het volledig kunnen en mogen zijn van jezelf. En dat is waar schrijven voor mij misschien ook wel om draait, uiting geven aan dat wat er in mij leeft. En hoe gaaf zou het zijn als ik hier ook andere mensen mee zou kunnen inspireren? Door ‘gewoon’ te doen, en vanuit kwetsbaarheid te delen, te verbinden.

Maar wat nou als het mislukt? Niemand mijn blogs leest? Nee, Rixt! Daar ga je weer… Hou toch eens op met die zelf kritische gedachten. De ene blog zal leuker zijn dan de andere, de ene blog zal gelezen worden en de ander misschien wel helemaal niet. Maar, al doende leert men en ook jij! Gewoon doen en kleine stappen zetten naar de droom die je voor ogen hebt, uiting geven aan je passie en je hart volgen. Elke dag weer kiezen hoe je wilt leven en waarvoor je wilt staan, want dát is pas echte authenticiteit, want dát is pas echt Even Echt jezelf zijn.

‘’Authenticity is not something we have or don’t have. It’s a practice, a conscious choice of how we want to live. Authenticity is a collection of choices that we have to make every day. It’s about the choice to show up and be real. The choice to be honest. The choice to let our true selves be seen.’’ – Brené Brown (uit the gifts of imperfection).

Hoe moeilijk het soms ook is, en hoe veel onbegrip er ook van de ander kan zijn, elke dag weer kiezen om vanuit echtheid en eerlijkheid te leven draagt zo ontzettend veel bij aan de pure en oprechte verbinding met jezelf én de mensen om je heen. Om de keuzes te maken die aansluiten bij hetgeen waar jij passie bij voelt, waar jij blij van wordt en die bijdragen aan het ontwikkelen van jezelf en de wereld om je heen is niet alleen dapper maar ook ontzettend krachtig!

Stapje voor stapje, vanuit een pro-actieve houding door ‘gewoon’ maar te doen en te luisteren naar dat wat JIJ belangrijk vindt. Ontdekken, leren en ervaren. Nieuwe wegen bouwen in plaats van de paden te bewandelen die je gewezen worden. Ik ben benieuwd waar de reis naartoe gaat!

Wat kan jij doen om vanuit authenticiteit te gaan handelen?

Laat het weten via Instagram: @even.echt.